ANG_2800_edited_edited.jpg
 
 

Diskografi

2020 232 Strängar – Svunnet

2019 Spöket i köket – Château Du Garage

2017 Elsa Fahlén – Rallarrosor

2017 Axel Sondén & flyttfåglarna - Slutsåld

2017 Spöket i köket – Den nya spisen

2016 232 Strängar – Spunnet 

2014 Glöggkompaniet – EP 

2014 Simon Swahnström & Lürsta Sockens Husarer

Anställningar

 

Donnergymnasiet, Göteborg 

Vik. pianolärare 201501-201503

Kulturskolan Angered

Vik. pianolärare 201504

Sensus 

Vik. pianolärare 2011-2012

Skaraborgs kulturskola

Pianolärare 2009-2010

Utbildningar

Skurups Folkhögskola, Skurup
Folkmusik 2012-2014

HSM, Göteborg
Fristående kurs: kubansk ensemble HT 2014

Kulturakademin, Göteborg 

Kurs: Konsertregi för barn HT 2018

S:t Sigfrids Folkhögskola, Växjö

Klassiska linjen och jazzlinjen 2010-2012

Music & Production, Skara
Afrolinje 2007-2009

 

”Skivköp rekommenderas de som vill ta del av dessa unga men redan så mästerliga musiker och kompositörer. Speciellt de vars enda folkmusikskiva är Jan Johanssons Jazz på svenska. Kohorn är för övrigt pricken över i-et när det gäller att leva upp till detta arv och musiken alltså väl värd att spinna vidare på.”
– Bengt Edqvist, Lira Musikmagasin 

Nominerade till Årets Folk på Manifestgalan 2017

232 Strängar

Duon kom till av en längtan att i det lilla formatet testa

nya idéer och utforska de möjligheter som finns med två instrument, – piano och fiol – och deras klanger och färger. Stämningen i den nordiska folkmusiken är drivkraften, liksom dansen och med hjälp av dessa bjuder

232 Strängar in till en ny atmosfär. 

Ger även barnkonserter via Kultur i Väst och Kulturkatalogen. Medlemmar i Musikcentrum Väst.

 
DSCF3208-2_edited.jpg

Nominerade till Årets nykomling, FoV-galan 2017

Spöket i köket

De är ett svenskt/danskt tiohövdat folkmusikmonster med svans. De spelar fiol, vevlira, footstomping, hel blåssektion och en massa annat, och musiken kommer från nordisk och kanadensisk folkmusiktradition och från spökets egna huvuden. Musikerna är tio och instrumenten tjugo! Musiken är lounge/rave-folk och bandet är Spöket i Köket!

Tant Parant

 

Parant betyder stilig och elegant, men vad betyder tant? Och vad händer med lyssnaren som möter Tant Parant? Med inspelade intervjuer och egna berättelser varvas utforskande av begreppet tant med nyskapande folkmusik. Resultatet blir en spännande tantkonsert.

Utbudskatalog Hallands bildningsförbund

Axel Sondén
& flyttfåglarna 

 

Till deras svängande stråkar, trumpinnar och plektrum bjuder nutids-estradören Axel Sondén in publiken på en resa. Resan går via indiska bakgårdar, oväntade möten på spårvagnar, till bussresor mot Saturnus. Vart resan sedan slutar är det ingen som vet före konserten är över. 

Medlemmar i Musikcentrum Väst

Glöggkompaniet

 

Glöggkompaniet är en hejdundrandes högtidsorkester som på en lång rad möjliga och omöjliga instrument levererar traditionella och välkända julvisor i folklig ton. Med stort engagemang och en rejäl dos entusiasm låter bandet influenser från jazz, salsa och amerikansk old-time blandas med en stor kunskap om, och kärlek till, den svenska folkmusiken.

 
ANG_2800_edited.jpg

© 2017 by Emma Engström